Инцидент с колата си е претърпял депутатът Мартин Димитров, след като някой е прерязал маркучите на спирачките. Това каза самият той в ефира на Нова телевизия.

Това е станало близо до пазара „Димитър Петков” в София, където политикът живее със съпругата си. И двамата карат колата – Пежо на 8 години.

Той разказа още, че жена му трудно намирала места за паркиране около пазара "Димитър Петков" и затова той е търсил място за автомобила. "Жена ми трудно намира места за паркиране, аз като паркирах, педалът потъна докрай, което е нетипично. Мартин Димитров закарал бавно колата до сервиз, откъдето му се обадили притеснени, че е срязана метална тръба, от която е изтекла спирачната течност. Това може да стане само нарочно, не и случайно. Изпратили му снимки.

Депутатът обяснява случая като заплаха срещу него заради заради КТБ или цените но горивата, такова ми е чувството, каза той. Следили са ме, спираме навън до пазара, добави той.

Димитров се е обадил на министър Бъчварова, тя реагира мигновено, днес ще направят оглед.

На въпрос други знаци получавали ли сте, Димитров отговори: „Има много изнервени хора по темата КТБ, създадохме група за натиск, търсим истината за източването на КТБ”.

Според Димитров най-вероятно инцидентът е свързан с работата му - в последно време той настоявал за публичност на международното разследване за КТБ.

Още новини ТУК

TNS.bg