Срамна случка се разиграва в разградското градче Завет! 100 000 лева отмъкна Ергин Хасан от Националната лотария, но парите трябвало да отидат в истинския късметлия, който е негов 14-годишен ученик. Хасан е преподавател във Възпитателното училище в Завет, докато 14-годишният тийнейджър е прибран в интерната заради дребни кражби и бягство от вкъщи.

Преподавателят подвел организаторите, че е спечелил 100 000 лева от Националната лотария. Те дори му връчиха официално и чек. Истината обаче се оказва по-друга.

„Познавам магазинерката, от която е купен билетът. Купило го е момчето и изтрило полетата. Още тогава станало ясно, че печели. След това вече въпросният Ергин е заявил, че е купил билета на момчето и печалбата била негова”, казва кметът на Завет Ахтер Велиев пред „България днес”.

Изпаднал в еуфория от грандиозния удар на хлапето, учителят го накарал да му даде билета уж за съхранение. Тъй като младежът е непълнолетен и не може да се възпротиви на учителя, му го дало. И по-късно с ужас видяло как даскалът взима парите.

След като магазинерката разказала на кмета за удара, и други хора от Зевет му се оплакали, че даскалът неправомерно е взел парите. Полицията в Кубрат вече е поела и работи по случая.