24-годишният Павел Петров , син на Петър Павлов по-известен като Петьо Растера, е задържан в Първомай с наркотици, научи TrafficNews.bg. Той е арестуван при акция на местната полиция заедно със свой приятел.  Малкият Растер и другият младеж били спрени за проверка и при последвалите у тях са открити 0,475 грама хашиш и  9,812 грама амфетамин. Срещу младежите са образувани полицейски производства под наблюдението на Районна прокуратура – Първомай. 

Павел Петров е син на обявения от Европол за фалшификатор № 1 Петър Павлов- Растера. Той и кумецът му Румен Николов-Хобота бяха арестувани при операция “Еврото” през май 2011 година. Той прекара няколко месеца в ареста.  По-късно Растера беше пуснат под домашен арест по здравословни причини. След изтичане на едногодишния срок за задържане Павлов бе освободен с парична гаранция от 40 000 лева. Делото бе прехвърлено в Специализирания съд и все още не е приключило. При операцията бяха открити над 200 000 фалшиви евро с изключително високо качество. 

Според прокуратурата тартор на групата е  50-годишният Петър Павлов-Растера, собственик на две печатници в Първомай. Там били произвеждани ментетата, а с продажбата и разпространението на продукцията се занимавал кумът на Растера - Румен Хобота.

TrafficNews.bg