Трима са привлечени като обвиняеми за притежание на наркотици в Пловдив. Във вторник по обяд, в района на Гребния канал, 27-годишен от Куклен бил спрян за полицейска проверка с управлявания лек автомобил “Сеат”. При обиск служители на Второ РУ иззели от водача пакетче с бяло прахообразно вещество и електронна везна.

Последвало претърсване в дома му, където били намерени още 3 опаковки със същото съдържание, суха тревиста маса и части от таблетки. Експертна справка показала, че иззетите вещества са 0.273 грама амфетамин, 1.389 грама марихуана и 0.158 грама екстази. Спрямо Д.Р. е взета мярка за неотклонение “задържане за 24 часа”. Образувано е досъдебно производство и му е повдигнато обвинение по чл. 354А от НК. С постановление на Районна прокуратура – Пловдив срокът за задържане е удължен до 72 часа. 

Ден по-рано за същата незаконна дейност в ареста на Шесто РУ попаднали двама младежи. На ул. “Храбрец” с 0.199 грама марихуана бил засечен 18-годишен криминално проявен и осъждан пловдивчанин, а на ул. “Сокол” десет пакетчета от наркотика с общо тегло 1.227 грама били иззети от 24-годишен асеновградчанин.

Срещу извършителите се водят бързи производства под наблюдението на прокуратурата. 

TrafficNews.bg