Трима души, карали момичета да проституират, са обвинени от спецпрокуратурата като банда, съобщиха оттам.

Тримата са задържани на 04.02.2022 г. на територията на Бургас при специализирана полицейска операция на Сектор БОП-Бургас към отдел „Югоизточен“ при ГДБОП-МВР под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

К. И. е привлечен като ръководител на организирана престъпната група. Според събраните до момента доказателства тя е действала от август 2021 г. до 04.02.2022 г. на територията на Република България, като е била създадена да върши с користна цел престъпления. За ръководене на организирана престъпна група НК предвижда „лишаване от свобода“ за срок от 5 до 15 години.

За участие в групата са обвинени Н. И. и А. Л., за което могат да получат наказания „лишаване от свобода“ от 3 до 10 години.

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ на тримата обвиняеми.

В открито заседание съдът определи най-тежката мярка за обвинения като ръководител на престъпното сдружение и „домашен арест“ за привлечените към наказателна отговорност като участници в групата