Специализирана операция за разпространение на наркотици тече в Бургас. Общо 20 души са арестувани. Акцията е на областната дирекция на полицията и Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" под надзора на Специализираната прокуратура.

По погрешка служителите на реда нахлули и в апартаментите на случайни граждани по време на арестите, съобщи NOVA. Жена се оплака, че е била събудена около 6 сутринта от трясъка на разбиването на входната врата на жилището ѝ, след което маскирани полицаи нахлули, изкрещели да легне на земята и я питали за едно от заподозрените лица, което тя не познава. Подобни случки се разиграли в още два апартамента в същата кооперация.

Полицейски екипи има на входа и на изхода на Бургас. Засилено полицейско присъствие има и в центъра на града. Акцията е започнала в 6.00 часа тази сутрин. Предстои прокуратурата да прецени дали да повдигне обвинение на всички задържани.

До момента са направени претърсвания на няколко апартаменти на територията на града. Сред задържаните е и Тодор Атанасов, известен като Томи Черния. Униформени обискираха и фен-клуба на „Левски“ в Бургас, съобщи Дарик.

Общо 20 лица – 12 в морския град и 8 в столицата, са задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа, съобщиха от спецпрокуратурата. Продължава събирането на доказателства, предстоят и разпити на свидетели, пише vesti.bg. След преценка на доказателствата, наблюдаващият делото прокурор ще определи какви обвинения и на кои лица да бъдат повдигнати.