През изминалото денонощие на територията на областта отново бе проведена специализирана полицейска операция. Нейната реализация има за цел да се извърши активно противодействие на битовата престъпност, да се предприемат комплекс от мерки за опазването на обществения ред и пътната безопасност. Акцент бе поставен на малките и отдалечени населени места в региона. В масираната акция взеха участие служители от всички полицейски структури на областната дирекция на МВР в Пазарджик, полицейските управления в Пазарджик, Велинград, Панагюрище, Пещера и Септември.

Извършени са проверки на 1243 човека, 980 моторни превозни средства, 14 пункта за изкупуване на метални отпадъци, 9 автоморги и сервизи, 17 заложни къщи и 68 търговски обекти/ павилиони, магазини, кафенета, питейни и увеселителни заведения/.

Регистрирани са 19 престъпления, образувани са 13 досъдебни производства по общия ред и 2 бързи производства, като в тази връзка са задържани за срок от 24 часа в арестните помещения са 12 лица.  Съставени са 91 акта за констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи.

В хода на полицейската акция екипи на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР-Пазарджик за засекли на територията на пещерското село Радилово двама мъже от Пещера. При вида на полицаите единият от тях опитал да се отърве от полиетиленова чанта, която изхвърлил в близкия парк на селото. Станало ясно, че в нея има 107 грама суха марихуана. Другият носел в себе си малко над 14 грама суха марихуана и неголямо количество бяло прахообразно вещество, което се оказало амфетамин. Намерената дрога е иззета, а двамата пещерци са задържани в ареста.

По време на спецоперацията са установени 7 лица на възраст между 21 и 44 години от цялата област , които са извършили различни кражби. Обект на тяхното внимание били жилища, търговски обекти, обществени места. Предпочитани са златни накити, автомобилни части, електрически инструменти, мобилни телефони и велосипеди.

41-годишен е задържан заради извършено нерегламентирано теглене от банкомат на сумата от 200 лева с чужда банкова карта. Четирима са задържаните шофьори, като своеобразен рекордьор сред тях е 58-годишен мъж от село Семчиново. Той попаднал в полезрението на служителите от РУ-Септември вчера следобед, като бил зад волана на леката си кола със „скромните“ 3.88 промила концентрация на алкохол.