Спецчасти провеждат масирана полицейска операция в района на Централна гара в столицата. От МВР обясниха, че това е превантивна мярка за сигурност. Дадоха пример с всички по-големи европейски градове, в които има постоянно присъствие на унифомерни и спец части по улиците, съобщава Нова телевизия.

Служители на спецотряда за борба с тероризма са направили обход на Централна гара, проверили са и изходите на метрото.  Спецчастите проверяват документите за самоличност на хората.

 Вътрешното министерство обяви още преди два дни, че в празничните дни ще има повече полиция по местата, на които има много хора.

 Вчера спецчасти имаше в столичния кв. "Младост" на спирка на градския транспорт до пазара, както и на метростанция „Европейски съюз”. Според софиянци баретите изглеждат внушително, събирайки погледите на минувачите, тъй като носят и автомати. Спецчастите спират на места с микробуси, придружавани и от полицейски коли, припомня БГНЕС.

Предполага се, че засиленото полицейско присъствие е заради празничните дни.
От МВР още преди два дни съобщиха, че с оглед гарантиране сигурността на гражданите през предстоящите празнични и почивни дни, както и във връзка с масовите прояви по повод Националния празник на България МВР засилва полицейското присъствие и въвежда допълнителни мерки за сигурност в страната.

ОЩЕ НОВИНИ ТУК

TNS.bg