Специализирана полицейска операция се провежда в Нова Загора ден преди провеждането на частични избори за кмет на общината. Проверяват се търговски обекти, активно се наблюдава криминалният контингент. Към момента няма задържани.

Полицията се е самосезирала по публикация в социалните мрежи на мъж, който твърди, че са му предлагани пари за да гласува за определен кандидат. Извършват се разпити, предаде БНТ.

"Спецакцията е насочена към превенция на нарушения, свързани с изборите, както добър обществен ред и пътна безопасност. Колкото и да е несериозен този сигнал във Фейсбук, се извършва проверка - да го потвърдим или отхвърлим напълно", каза за БНТ главен инспектор Димитър Кикьов, началник Полицейско управление, Сливен.

Случаят е докладван на прокуратурата.

Операцията е започнала вчера следобед. Към момента са извършени над 50 беседи с лица, които са установени като нарушители на предходни избори. Проведена е среща с кметовете на населени места, като е заострено вниманието им за своевременно подаване на сигнали за нарушения в изборния ден.

За изборния ден в община Нова Загора е създадена организация за охрана на 44 изборни места със общо 63 избирателни секции, като в 48 секции изборът ще се проведе с машини, а в 15 секции с бюлетини.