Банда серийни крадци са били задържани край Пловдив след преследване като в холивудски екшън.  Шестима мъже са в ареста, а при операцията има пострадали полицаи, научи TrafficNews.bg.

Бандитите са софийска бригада, която от няколко месеца „удряла“ павилиони на „Лафка“ из цялата страна и крадяли големи количества цигари. Снощи те извършили удар в Асеновград , като ограбили будка в квартал „Запад“. Използвали автомобил със сменени регистрационни табели. Обирджиите обаче вече били под наблюдение на полицията. На пътя за Пловдив  ги чакала засада- полицейски заграждения и шипове. Въпреки предупрежденията и заповедите да спрат, крадците пробили блокадата , като ударили един от полицейските автомобили и блъснали униформените , които им давали знаци да спрат. По-късно те изоставили колата и побягнали пеш през полето. 

Крадците се опитали да се измъкнат с друг автомобил, който ги чакал в близост, но полицаите били по петите им. Те отново не се дали без бой. В крайна сметка обаче всички били обезвредени и закопчани с белезници. Техен съучастник е задържан на Централна гара, при опит да се измъкне с влака. 

TrafficNews.bg