44-годишният П. Мангъров е изнасилил брутално жена в София. Зверството е станало в ранните сутрешни часове на 5 септември, но от прокуратурата съобщиха за него едва днес.

Мъжът се обърнал към жената и я заплашил с думите: “Имаш две възможности: или да те пребия, да те изнасиля и да те изхвърля като куче, или да не се съпротивляваш и да стане по лесния начин!“, като същевременно употребил сила спрямо нея.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство, в хода на което Мангъров е привлечен към наказателна отговорност. Мъжът е извършил деянието в условията на опасен рецидив, като това представлява тежко престъпление, за което законът предвижда от 3 до 15 години затвор. 

Предвид високата обществена опасност на деянието и на извършителя, на 06.09.2018 г., дежурен прокурор е постановил задържането на обвиняемия за срок до 72 часа. На база прокурорско искане, предстои съдът да прецени дали срещу Мангъров да бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Снимката е илюстративна!