В убития 35-годишен мъж в офис на фирма за бързи кредити в Стара Загора вчера е намерен нож. Разследващите разследват няколко версии, като основната е, че между двамата е имало финансови проблеми, избухнал е скандал и се е стигнало до фаталния край. Убийството е извършено в присъствието на свидетели.

Стрелецът е изчакал пристигането на полицията и е предал оръжието.

Както съобщихме, убитият е Станимир Иванов, по прякор Стамбето. Той е познат на полицията като човек, свързан с разпространението на наркотици и палежи на автомобили в града. Името му нашумя през март 2016 г., когато той и компанията му се забавляваха в дома на Станимир в старозагорския квартал "Три чучура-юг", като посред бял ден - преди обяд към 10 часа, хвърлиха от осмия етаж върху спортна площадка зад блока 3 буркана с горяща запалителна течност и той се бе барикадирал вътре.

„Иззети са веществени доказателства. Най-вероятно е възникнало скарване вътре в помещението. Убитият е работил за кредитната компания. Тепърва ще се установява дали жертвата е дължал пари на извършителя”, обяви комисар Валентин Георгиев, началник отдел „Разследване” на ОД МВР Стара Загора.

И двете лица са имали разрешение за притежание на оръжие. По време на стрелбата в офиса не е имало други хора. Задържаният не е криминално проявен. Той е арестуван за 24 часа, предаде Нова.

„Днес предстои привличането му към наказателна отговорност. На този етап не е дал показания. Образувано е досъдебно производство. За подобно престъпление законът предвижда затвор от 10 до 20 години. Работи се по няколко основни версии за убийството. Една от тях е именно възникнал скандал заради финансови проблеми. У убития е намерен нож, за който обаче няма данни да е използван по време на кавгата”, коментира окръжният прокурор Дичо Атанасов.

Крими героят Стамбето е убитият в офиса за бързи кредити в Стара ЗагораСтанимир Иванов неведнъж е попадал в криминалните хорники под Аязмото