Стоян Дончев успя да сключи споразумение с прокуратурата и ще търпи условно наказание. 29-годишният пловдивчанин договори 15 месеца с три години изпитателен срок. Наказанието е едно най-тежко по двете престъпления, за които му бяха повдигнати обвинения – отвличане и закана за убийство.

По делото е изяснено, че мъжът системно малтретирал жената с която живеел на семейни начала -  Запрянка Махмудиева. През месец декември миналата година жената решила да го напусне и се преместила при родителите си в Чешнегирово.

На 18 декември Стоян решил да си я прибере обратно и заедно с негов познат отишли в селото. Когато видял жена си, мъжът я принудил да се качи с него в автомобила, като първоначално се твърдеше, че я ритал и удрял. По време на пътуването, на пътя между Чешнегирово и Садово, Стоян стиснал силно Запрянка и започнал да я души. Жената припаднала. Когато родителите ѝ разбрали я завели на лекар, където била освидетелствана, а в последствие Стоян бил привлечен като обвиняем и изправен пред Пловдивския окръжен съд.

Пловдивчанин отвлякъл приятелката си след като го напуснала, бил я и я душил в колатаПред съда Стоян Дончев пожела да сключи споразумение с държавното обвинение

Първоначално Дончев беше с повдигнати 3 обвинения – за отвличане чрез упражняване на физическо и психическо насилие, за нанасяне на леки телесни повреди и за закана за убийство, но след като делото беше върнато на прокуратурата, едното от тях е отпаднало.

Пострадалата Запрянка Махмудиева не присъства в съдебната зала и делото приключи без нейно участие. Одобреното споразумение между Стоян Дончев и прокуратурата не може да бъде обжалвано и протестирано и присъдата влиза в сила веднага.