Изправиха пред съда пловдивчанин, който системно малтретирал жената с която живеел на семейни начало. 29-годишният Стоян Дончев имал връзка със Запрянка Махмудиева като системно я малтретирал. През месец декември миналата година жената решила да го напусне и се преместила при родителите си в Чешнегирово.

На 18 декември Стоян решил да си я прибере обратно и заедно с негов познат отишли в селото. Когато видял жена си, мъжът я принудил да се качи с него в автомобила, като я ритал и удрял. По време на пътуването, напътя между Чешнегирово и Садово, Стоян стиснал силно Запрянка и започнал да я души. Жената припаднала. Когато родителите ѝ разбрали я завели на лекар, където била освидетелствана, а в последствие Стоян бил привлечен като обвиняем и изправен пред Пловдивския окръжен съд.

Дончев е с повдигнати 3 обвинения – за отвличане чрез упражняване на физическо и психическо насилие, за нанасяне на леки телесни повреди и за закана за убийство. Според обвинителния акт всички престъпления са извършени в условията на домашно насилие срещу лице с което е бил във фактическо съпружеско съжителство и е живял в едно домакинство.

Пред магистратите страните в процеса постигнаха съгласие делото да бъде решено със споразумение и да приключи още днес. Съдия Станислава Бозева обаче откри грешки в обвинителния акт и върна делото на прокуратурата за поправка. Според магистрата в обвинението липсват данни телесните повреди да са извършени в условията на домашно насилие. В обвинителния акт не става ясно и в какво се е изразявало насилието и кои лични права на пострадалата са били засегнати. Телесните повреди били нанасяни в различни населени места, което не е ясно упоменато и това би могло да затрудни защитата на обвиняемия.

Пострадалата Запрянка Махмудиева не присъства в съдебната зала, като беше представлявана от адвокатът си. Жената се конституира като частен обвинител в процеса.

Към момента Стоян Дончев е с взета мярка за неотклонение „подписка”, която няма да бъде променяна до следващото заседание. Очаква се след поправката на обвинителния акт мъжът да признае вината си и споразумението между него и държавното обвинение да бъде одобрено от съда.