Антимафиоти разбиха публичен дом, менажиран от 39-годишен старозагорец. Бардакът се помещавал в апартамент в блок 181 в комплекс "Изгрев". По време на акцията ченгетата заварили там 4 жрици, повечето от Стара Загора.

Девойките веднага пропели и дали показания срещу сводника. Съдържателят е арестуван и срещу него има достатъчно доказателства, че е въртял бардака. Той пускал момичетата на клиенти срещу 100 лева на сеанс.

За цяла нощ тарифата била 300 лева. Сутеньорът осигурявал жилището и плащал наема, а след това прибирал от труженичките процент от заработката.

Две сестри от Старозагорско са ръководели публичния дом. Стефания и Миглена Г. са от ромски произход. Дошли в Бургас през август миналата година, а по-късно към тях се присъединили още две жрици. Всичките били много млади, на около 20 години.

„Много добре знаехме с какво се занимават. Те, естествено, не казваха, че са проститутки, но ние бяхме наясно от самото начало. Говореха с някакъв ужасен акцент, казаха ни, че били от някакви старозагорски села. Иван имаше вид на интелигентен и възпитан мъж”, коментираха съседите.

При зрелищната акция във вторник след обяд, пред входа на кооперацията спрели два джипа и три патрулки, от които слезли маскирани полицаи. Униформените веднага се насочили към третия етаж на новата кооперация. Разбили вратата и влезли в жилището.

Изведнъж от апартамента започнали да изскачат голи мъже с ръце на главата. Всичко станало толкова бързо, че клиентите на жриците не могли да осъзнаят какво се случва около тях. Флагман.БГ научи, че на калъп с една от проститутките е сгащен мениджър в сериозна компания. Полицаите не са го арестували, съжалили го и са го ползвали само за свидетел. Той се съгласил да стане и поемно лице.

Още новини ТУК

TNS.bg