Таксиметров шофьор е ранен на кръстовище в Сандански от шофиран от травматолога д-р Томов автомобил. Инцидентът е станал снощи на булевард „Свобода”, на кръстовището при светофара, където 40-годишният Сотир Коларов слязал от таксито, в което пътувал, и се запътил към д-р Томов да му потърси сметка за изречените обидни думи по негов адрес, съобщи struma.bg.

Двете коли били спрели на светофара на булеварда, който светел в този момент червено. Д-р Томов потеглил с личния си автомобил „Роувър”, в резултат на което Сотир Коларов е със счупен крак и натърпвания.

На мястото на инцидента в този момент имало полицейски патрул, който извършвал рутинни проверки, извикана е линейка на Спешен център - Сандански. Лекарите транспортирали към приемен блок Сотир Коларов, където да му бъдат направени изследвания.

В болницата е извикан и травматологът д-р Караиванов, който работи в МБАЛ - Благоевград. Докато се правеха изследванията и снимките на Сотир, в болницата в Сандански пристигнаха и неговият адвокат Янка Толькова, съпругата на пострадалия Петрана Коларова и негов колега.

Пострадалият шофьор разказа, че д-р Томов е засякъл таксито с роувъра си край кафене „Хемус” в Сандански. „Отправихме си обидни реплики, след което малко по-надолу на светофара на булевард „Свобода” излязох от таксито и се запътих към него да му потърся сметка за хулите по мой адрес. В този момент бяхме спрели на червен светофар. Докторът не ми отговори нищо, а настъпи газта и ме блъсна. Добре че наблизо имаше полицай, който ме хвана за яката, иначе щеше колата да ме прегази. В болницата разбрах, че д-р Томов е бил дежурен, но той е отказал да дойде и да ме прегледа и затова е извикан друг лекар”, допълни Коларов.

„Рентгеновите снимки, направени на пострадалия, са показали счупена колянна кост на левия крак и трябва да бъде транспортиран в Благоевград, където ще му бъде направена операцията”, каза директорът на санданската болница д-р Илия Тонев.

На д-р Томов е направено проба с дрегер, която е отрицателна. Той е задържан за 24 часа.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg