Полицията и прокуратурата поеха случая с насилието над ученичка в Пловдив, научи TrafficNews. Припомняме, че за жестокото насилие до медията ни сигнализира наш читател. От предоставените ни кадри става ясно, че побоят над момичето е извършван на различни локации в града. По първоначални данни насилниците са момче и момиче, а жертвата е една и съща. 

Оказва се, че след побоя седмокласничката е подала сигнал в полицията, придружена от вуйчо си. Тъй като побоите са извършени на две територии на града по случая работят криминалисти от 5-то и 6-то РПУ. Към този момент не е ясна причината за насилието, като един от случаите е от преди месец, научи TrafficNews.

След публикацията ни по темата Районна прокуратура-Пловдив също се самосезира и разпореди проверка във връзка с публикувания видеоклип за проявено насилие – побой, над непълнолетно/малолетно момиче в двор на училище в Пловдив. Проверката се води от за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди.

Наблюдаващият прокурор е дал указания за установяване на участниците  в инцидента-пострадали, извършители и присъстващи, както и да бъде изяснено дали те са ученици и ако това е така, да се изискат писмени обяснения от директорите на съответните училища за предприетите мерки във връзка със случая. Разпоредено е и снемане на писмени обяснения от директора на училището, в двора на което е заснет инцидента, независимо дали участниците в него са ученици в същото учебно заведение.  

В същите публикации е изложен видеоклип, за нанесен побой спрямо отново на момиче в подлез в жр „Тракия“ в  Пловдив, за което на 6 март 2024 г. в Районна прокуратура-Пловдив е била подадена жалба. След като се е запознал с фактите наблюдаващият прокурор е разпоредил извършването на проверка по случая за престъпление за  причиняване на телесни повреди по хулигански подбуди.

Дадени са били указания за снемане на обяснения от пострадалата и от очевидци, изискани са медицински документи и др. Проверката се извършва от служители на полицията, като към момента не е приключила.

Брутално насилие в Пловдив! Момиче е налагано с юмруци и ритнициДвата побоя се случват в Изгрев и в Тракия

Припомняме, че на едното видео се вижда как в двора на училище „Симеон Боливар” в Изгрев момиче на име Маринела нанася жесток побой върху своя съученичка. Тя започва физическата саморазправа с думите „Слушай, мърло”, след което скубе косата на другото момиче и нанася няколко удара в областта на корема с крак. Отстрани се чуват думите: „Мая, спри”, „Мая,не”, а момчета снимат с телефони и коментират „Счупи й корема”.  След последния удар нападателката приключва с думите: „Малко ти е”.

До медията ни читателят изпрати и друг клип, на което се виждат раните на пострадалата. Над устната й има сериозна рана, а вероятно не само там.

Другият клип е сниман в подлез на квартал „Тракия”. На него насилникът се предполага, че е момче. Изведнъж той я удря и тя пада на земята. Девойката го „Какъв ти е проблемът”, а той – „Ей сега ще видиш”.  Влачи момичето, нанася още няколко удара. След което следват шамари, а накрая с все сила забива главата й в земята.

Отстрани всички се смеят и никой не реагира на бруталното насилие върху девойката.