Още двама души на Министерството на отбраната починаха през нощта от раните си след тежката катастрофа в Плевен, при която две леки коли и един военен микробус се блъснаха на моста над железопътния прелез в Плевен. 

При инцидента трима души загинаха на място, а петима бяха настанени в болница в тежко състояние. Останалите трима продължават да са в реанимация, но са без опасност за живота, пише нова. Двама от загиналите вчера са служители на Министерството на отбраната. И петимата ранени са служители на институцията. 

Припомняме, че около 14.00 часа на изхода на Плевен в посока Русе по еднопосочен път се е движел лек автомобил, в който пътувал семейство. Шофьорът е на 70 години, а съпругата му на 61. Зад тях се е движел военният микробус.

Пътят е стеснен, тъй като е в ремонт. Според разследващите шофьорът на микробуса предприема рисковано изпреварване. Насреща обаче идва друга кола, която не е трябвало да се движи в тази пътна лента, тъй като движението е еднопосочно. Шофирал е 26-годишен мъж. На място загива неговият спътник, който е бил на предната седалка.

След като е получен сигнал в спешния център в Плевен тръгва линейка. По пътя обаче тя е ударена от друг лек автомобил. Линейката се завърта и се удря в стълб. При удара лекарката е с два счупени крака и фрактура на ръката, а шофьорът е с разкъсна рана на главата и тежка черепно-мозъчна травма. Вече не е с опасност за живота.

ОЩЕ НОВИНИ - ТУК

TrafficNews.bg