Нови сблъсъци в Шекер махала изправиха на нокти пловдивската полиция миналата нощ. Двама ромски клана са се нахвърлили с брадви и ножове  след запой и махалата е била на косъм от размирици. Наложило се целият дежурен състав на областната дирекция да бъде изпратен към ромската махала, за да се предотврати по-сериозно кръвопролитие. Само за седмица полицията за втори път влиза масово в Шекер махала. 

От едната страна на конфликта били братята Иван и Стоян Георгиеви и няколко души от семейство Самуилови. Противниците им са кланът Юсеинови. Скандалът избухнал на прославутата ул. "Кипарис" около 22.30. Причината тъне в мистерия, защото никой от участниците в побоя не знае защо довчерашните приятели по чашка са скочили един срещу друг. Двама са откарани в болница след намесата на полицията, като единият е в тежко състояние. 27-годишният Начо е със счупена глава. 

Останалите са арестувани и са настанени в арестите на няколко районни управления в града. Общо 8 души са зад решетките. 

Фамилията Юсеинови не за първи е замесена в безредици в квартала. Преди дванадесет години Шекера отново бе на косъм от гражданска война по тяхна вина. Във войната между клановете Еминови и Юсеинови на 29 октомври 2003 г. бе прострелян смъртоносно 45-годишният Тома Еминов - Тихия, а други трима младежи бяха ранени. Убиецът - Гьокшен Юсеинов - Бомбата, който стрелял с незаконна карабина "Манлихер", бе заловен на следващия ден. Още на първото заседание по делото срещу него на 2 юни т.г. охраната на Съдебната палата в Пловдив задържа Гюрсел Еминов, който опита да внесе в залата пистолет "Макаров" със 7 патрона. От обясненията на свидетели тогава стана ясно, че той е подготвял убийството на Бомбата. Сред арестуваните след снощните безредици са синовете на Гьокшен Бомбата- Мустафа и Гюнай. 

Враждата между двата цигански клана в Шекер махала продължи с нова сила и следващата година. В уличните сблъсъци се включиха над 100 мъже, жени и деца, въоръжени с ножове, брадви и пушки. Един бе прострелян, а десетки са с различни наранявания. За потушаване на безредиците във второто по големина пловдивско гето бяха вкарани жандармерия, специализирани полицейски сили, Охранителна полиция.

През 2012 година Мустафа, брат му Гюнай и прочутият им баща отново бяха арестувани, след като пребиха погрешка невинно семейство в Аджисана.Триото разпердушини фамилия Йорданови след оплакване, че тяхно момче се сбило в билярд клуб с единия от синовете на Гьокшен. Тримата нахлули в дома на Йорданови, въоръжени с ножове. 

Само преди седмица в Шекера отново беше напечено. Роми се нахвърлиха върху полицаи, които влезли в махалата , за да задържат младеж, избягал от поправително училище. Повече за случая четете ТУК!

TrafficNews.bg