39-годишният Марин Величков, който бе задържан под стража, за това че е заклал баща си с брадва в ломското село Сталийска махала, остава в ареста. Това реши окръжният съд в Монтана, съобщава 24 часа. Магистратите прецениха, че той може да се укрие или да извърши друго опасно престъпление.

Кървавата драма се разиграла на 23 май т.г. след полунощ. Изправен пред Темида, младият мъж не можа да даде смислено обяснение за стореното и не каза нищо в своя защита.

Жестокото убийство потресе жителите на селото. Марин е от заможно българско семейство. "Имат хубава къща, не са лишени от нищо!", казват съселяните му и се учудват как нормално момче като него е превъртяло. Работил е като сервитьор и барман през лятото на морето, а през зимата в Банско. Няколко години поред бил на гурбет във Великобритания и Испания и се върнал с добра печалба, разказват местните хора. Те го знаят като трудолюбив и добродушен и недоумяват как е посегнал на баща си, заровил го в двора и легнал да спи.

Съседи коментират, че някой е сложил дрога в питието на бармана и оттогава започнал да буйства. Според близките му не могъл да понесе смъртта на майка си Катя, изпаднал в депресия. Превъртял на тема патриотизъм и преповтарял героични събития от историята ни.

Освен това изпаднал в мания, че се бори с нечистите сили и го преследва Държавна сигурност. Баща му Величко бил домакин в предприятие за дървопласмент, оставил три жилища на децата си. Марин има сестра в Берковица, тя се притеснявала да оставя детето си при него, че все нещо му се привиждало.

"Това момче не е за полиция, има психически проблеми и е за психиатрична клиника. Родителите му са добри хора, майката работела като деловодител в кметството", каза кметът на село Сталийска махала Цветан Цветанов.

Снимка: архив

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg