Семеен скандал в столичния квартал Дианабад е завършил с нож в гърдите за  Розалина Цанкова, научи TrafficNews.bg. 64-годишната жена беше открита мъртва във вторник от нейни колеги, които разбили вратата заедно с домоуправителя.

Те се притеснили, защото Розалина два дни не дошла на работа в кухнята на столичен хотел, където я познават като много стриктна и съвестна. Не си вдигала и телефона, което засилило съмненията.

Трупът на жената бил открит по обяд във вторник, но според разследващите убийството най-вероятно е станало още в неделя.

От полицията днес обявиха, че вече има задържан за престъплението, но отказаха подробности. От коментар на вътрешния министър  Младен Маринов обаче стана ясно, че арестуваният е  роднина на жертвата и двамата често са имали битови скандали.

 TrafficNews.bg научи, че става въпрос за сина на Розалина, който е живеел при нея. „Двамата често се караха, защото синът се пропи. Понякога се запиляваше и го нямаше с дни”, разказаха съседи от блок 42 в Дианабад.

Те обаче не са чували Розалина да е била пребивана вкъщи. Скандалите обаче били ежедневие.  Синът имал лошия навик да се заключва, когато прекали с чашката, а майка му трябвало да търси подслон при съседите.

На един от тях дори два пъти му се налагало да разбива вратата, за да може Розалина да си влезе у дома.  

Съседите на Розалина: Сигурно синът й я убилМъжът често се напивал и заключвал майка си отвън