Мъжът, причинил тежката катастрофа на Околовръстното шосе в София има наличие на 1.73 промила алкохол в кръвта, както и присъствие на кокаин. Това съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева на брифинг пред медиите. Изследването е установило, че Любенов е управлявал автомобила си след употреба на алкохол и наркотици.

Милева добави, че първоначално обвиняемият е отказал да даде проба за алкохол и наркотици, но впоследствие е дал кръвна проба във ВМА. 1.73 промила е резултатът при взимането на кръвната проба.

СГП извършват активни действия по разследването и ще бъдат изследвани всички обстоятелства около катастрофата. Назначена е и автотехническа експертиза, която да установи скоростта на автомобила, но такава още не е подготвена.

Към този момент се разпитват свидетели и се установява какво е правил Любенов преди катастрофата, като все още не е известно в автомобила да са открити големи суми пари или наркотични вещества и допълни, че към момента не е установен полицейски чадър.

Тежката катастрофа на Околовръстното шосе се случи след като мощната кола, управлявана от Любенов, ударила движещия се отпред автомобил, в който пътували трима души. Загина един човек, който е френски гражданин, а спътницата му, също френска гражданка, беше настанена в болница в тежко състояние. Пострада и шофьорът на колата.