Полицията е задържала майката на бизнесмена Георги Станоев - Бирмата - Лидия Станоева, във Велинград. Както по-рано TrafficNews.bg съобщи, спецчасти изведоха мъж от заведението на Евлоги Станоев - Бирмата, като трима-четирима тежко въоръжени го конвоираха до черен автомобил. Спецпрокуратурата и Жандармерия са затворили и претърсват сръбския ресторант „Бест”, бивш „Кошарите”, чийто собственик е именно Голямата Бирма. Още преди няколко дни съобщихме, че се очакват арести на знакови фигури от ъндърграунда.

Специализираните органи разпитват съдържателя на ресторанта във връзка с подновената акция срещу незаконните цехове за цигари. По-рано днес стана ясно, че се разследва престъпна група за пране на пари и търговия с незаконни цигари, но задържаните и обвиняеми към момента 23 души не са сред "мозъците" на операцията. Именно по следите на тарторите на групировката се твърди, че са тръгнали днес от специализираната прокуратура. 

Лидка Скалата, както е известна майката на бизнесмена Георги Станоев - Бирмата, е била изведена от ресторант в родопския град. Няколко барети с качулки и въоръжени са нахлули в заведението и са отвели Станоева, като посетителите са останали шокирани, съобщи БЛИЦ. Все още не е ясно на какво се дължи арестът.