Ще остане ли зад решетките Атанас Червенков - Райфъла? Днес бизнесменът, обявен в подбудителство за убийство и серия палежи, за пореден път застава пред съда. 

Мярката му за неотклонение трябваше да бъде гледана миналата седмица, но наблюдаващите прокурори  Атанас Янков и Албена Георгиева напуснаха залата в знак на протест и заседанието бе отложено.  До тези действия се стигна, след като на разпоредително заседание, проведено минути по-рано, съдът  отказа да обсъжда отвода на съдебния състав, пожелан от обвинителите.  Съдия Маркова се мотивира с обяснението, че този въпрос е бил засегнат на предишно заседание, на което прокурорите не са имали подобни претенции.

„При това отношение на съда, ние не можем да останем в залата  и ще сезираме Висшия съдебен съвет за нарушенията, които бяха извършени тук”, заяви прокурор Янков.

И двамата с Албена Георгиева излязоха от залата. За това си действие, двамата бяха глобени с по 500 лева за проявено неуважение.

„Възмутен съм от непрофесионалното отношение на обвинението. Прокурорите показаха истинското си лице. Такава безпардонност, арогантност и циничност към институциите не съм виждал никъде. Двамата се опитват да извият ръцете на правосъдието”, заяви Райфъла.

Днес се очаква решението на Окръжен съд.