Ден след като пиян мъж без книжка уби пешеходка и тя издъхна в колата му, от Окръжна прокуратура-Видин съобщи, че полицаите не са открили случайно трупа на 67-годишната Найда в колата на шофьора-убиец. 44-годишният Кирил Асенов шофирал след употреба на алкохол и с много висока скорост. Един лек завой на пътя се оказал фатален за вървящата по тротоара Найда.

„Разминал се е с полицаите по пътя. Те тръгват след него и го спират за проверка, т.е. не става въпрос за случайно намиране на задната седалка на труп“, уточняват от прокуратурата.

Пред полицаите Кирил се представил за еднояйчния си брат близнак Методий. Сега освен експертиза на автомобила, разследващите ще трябва да направят и лицева експертиза, за да установят Кирил или Методий е бил шофьорът, блъснал и след това качил трупа на 67-годишната жена в колата, пише Нова тв.

Кирил от години карал без книжка. Всички знаели, но нямало кой да го спре. След като качил тялото на жената, Кирил потеглил към Видин. Искал да я закара в болница.

Синовете на 67-годишната Найда казват, че подобни инциденти се случват често. От 10 години Кирил карал без книжка, но нямало кой да го спре. Има и други, които пият и карат без книжки, казаха хора от селото.

Снимката е илюстративна!

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg