Шофьорът, причинил тежката катастрофа край Садово, в която загина жена, а трима бяха ранени, се изправя пред съда. 40-годишният Мирослав е обвинен за причиняване на смърт, след нарушаване на два члена на закона за движение по пътищата.

От обвинителният акт става ясно още, че той е бил мъртвопиян по време на произшествието. Мирослав е седнал зад волана с близо 3 промила в кръвта.

Той може да получи своята присъда още днес, ако признае пред магистратите вината си.

TrafficNews припомня, че кървавият инцидент стана на пътя Пловдив – Садово на 4 април 2018 година. "Фиат"-ът, управляван от обвиняемия, пътувал към Пловдив. Шофьорът предприел изпреварване, навлязъл в насрещната лентата и се блъснал в "Субару", а след това в движещия се след него "Опел".

Намясто загина 46-годишна пътничка в японската кола, управлявана от жена на същата възраст. Водачката, както и мъж и жена от "Опел"-а, бяха откарани в тежки травми в болница.

Фиатът и субарото от катастрофата край Садово смачкани до неузнаваемост СНИМКИНа мястото на зловещата катастрофа е и шефът на Областната дирекция на МВР - Пловдив ст. ком. Атанас Илков