Смачкани до неузнаваемост са автомобилите - фиат и субару, които днес около 11 часа се блъснаха малко преди Садово, предаде репортер на TrafficNews.bg. На мястото на зловещата катастрофа е и шефът на Областната дирекция на МВР - Пловдив ст. ком. Атанас Илков. Гледката е ужасяваща, от предницата на едната кола не е останало нищо, навсякъде по пътя има разпилени стъкла, части от автомобилите и дрехи на хората, пътували в тях. Преди минути изкараха трупа на загиналата жена от субаруто и го откараха с линейка.

Припомняме, намясто загина 46-годишна пътничка в субаруто, управлявано от жена на същата възраст. В болница е откаран шофьорът на фиата, който е 40-годишен от Ягодово и състоянието му е сериозно. Мъжът е с двустранен пневмоторакс, хоспитализиран в Клиника по анестезиология и интензивно лечение (КАИЛ) на УМБАЛ "Свети Георги". 45-годишна жена е с фрактура на колянна капачка и съмнение за разкъсване на далака, хоспиталазирана в Първа клиника по хирургия на УМБАЛ "Свети Георги". 66-годишна жена е с фрактура на едната ръка, хоспиталазирана в Първа клиника по хирургия на УМБАЛ "Свети Георги". А 68-годишен мъж е със счупване на прешлен в областта на кръста, хоспитализиран в Клиника по неврохирургия на УМБАЛ "Свети Георги".

По първоначални данни фиатът, пътуващ от Садово към Пловдив, предприел изпреварване, навлязъл в насрещната лентата и се блъснал в субаруто, а след това в движещия се след него опел.

Движението в двете посоки продължава да е ограничено, полицейски служители насочват автомобилите по обходни маршрути. Огледът продължава.