Пиян шофьор предизвика катастрофа снощи на пътя между Пловдив и Карлово. Сигналът за произшествието, настъпило на кръстовище за село Дълго поле, е подаден на тел. 112 в 17.45 часа.

Припомняме, че в блъснатия автомобил е пътувал 
съпредседателя на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов. В колата на Народното събрание се е ударил пиян шофьор, който не е спрял на знак стоп. Инцидентът е станал на пътя Пловдив-Карлово, в района на село Калояново.

Според първоначалната информация, лек автомобил “Опел”, управляван от Г.Н. /60 г./ от Калояново, отнел предимството и се сблъскал с лек автомобил “Фолксваген” с 48-годишен водач от София. При удара няма пострадали хора, нанесени са материални щети. Двамата шофьори са тествани за алкохол с дрегер, който отчел 1,57 промила в издишания от Г.Н. въздух. Освен това се оказало, че той е седнал зад волана с шофьорска книжка с изтекъл срок от 2008 година.

С полицейска заповед мъжът е задържан за едно денонощие в РУ – Хисар, където по случая е образувано досъдебно производство. 

Две обвинения - за шофиране в пияно състояние и причиняване на значителни материални щети при катастрофа, са повдигнати на 60-годишния Гено Гаргов от село Калояново, който вчера помля кола на Народното събрание. В нея са пътували лидерът на ВМРО и заместник-председател на парламента Красимир Каракачанов и депутатът Борис Ячев. Това съобщи "24 часа", позовавайки се на информация от Районната прокуратура в Пловдив.

И за двете престъпления се предвижда до 1 година лишаване от свобода. Прокуратурата няма да иска в съда постоянна мярка "задържане под стража" за Гено Гаргов и той ще бъде освободен от ареста днес.

TrafficNews.bg