Моторист пострада на пътя Карлово-Калофер. Вчера, около 13.30 часа лек автомобил “Шкода”, управлявана от 58-годишен от Пазарджик, при извършване на забранена маневра “завой на ляво”, отнема предимството на насрещно движещия се мотор “Хонда”. Пострадал от удара е 29-годишният моторист от Стара Загора. Той е бил откаран в болница без опасност за живота. Няма данни за употреба на алкохол от страна на водачите. 

Преди дни проф. Красимир Мурджев  коментира пред TrafficNews.bg и  тежките последици от катастрофите с мотори. Той даде за пример как младо момче било опериран преди няколко дни в УМБАЛ „Св. Георги” с изключително много и тежки травми, а лекарите са успели да спасят живота му. За съжаление гръбначният му стълб е бил прекъснат и той ще остане парализиран от кръста надолу за цял живот.

„Всички ние трябва да бъдем достатъчно отговорни на пътя, защото рискувайки собствения си живот, рискуваме живота и на невини хора. Те не са виновни,че някой не е дозрял да управлява автомобил” , заяви проф. Мурджев.  

Снимка: Архив

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg