Тази седмица се навършиха 6 месеца от убийството на Димитър Стоянов – Лудия. Пловдивчанинът бе застрелян пред дома си на 14 януари вечерта.  Килърът го причака пред кооперацията му в парк „Лаута“ и стреля по него с ловна пушка 12-ти калибър. Стоянов издъхна на път за болницата . Половин година по-късно поръчковото убийство не е разкрито. 

Месец след стрелбата, бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви :“Знаем всичко за убийството на Димитър Стоянов.  В Пловдив нещата за нас са ясни“ заяви ченге №1 на брифинг в София. Знанието обаче явно не е било свързано с конкретни  доказателства, защото на този етап няма нито заподозрени, нито задържани за разстрела. Наследникът на Лазаров- Георги Костов е доста по-обран в изказванията си и досега по никакъв начин не е коментирал тежкото престъпление.

В същото време доста медии също демонстрираха огромни „знания“ по въпроса, отново без конкретни доказателства. Появиха десетки версии за убийството на бизнесмена. Показният разстрел бе приписан последователно на бандите на Черния Роди, на Мила, на сръбски наемник.

Сценариите   варираха от контрабанда на спирт, през наркотици,  посредничество при контрабанда на цигари до поръчка от голям длъжник, на когото ММА боецът бил дал пари на лихва през заложната си къща. Нито една от лансираните версии обаче не бе потвърдена официално. 

Единственото сигурно е, че килърът не е бил сам, а след това той и съучастникът му са опожарили автомобила, с който са пристигнали в Пловдив. Дали поръчковото убийство, което върна Пловдив в 90-те години, ще бъде разкрито не е ясно. 

Междувременно близка на Лудия публикува трогателни думи в групата, създадена в негова памет.

 Изминаха шест месеца от раздялата ни с теб...., Но ти си с нас! Живееш в сърцата ни, в душите ни, в телата ни..... Всеки, който те познаваше знае, че ти си ОНЗИ, който нямаше страх от НИКОЙ и от НИЩО, раздаваше по- много на всеки, помагаше на тези който имаха нужда от помощ. Сърцето ти бе толкова голямо, че намираше обич за всеки и бе отнеха за всички нас . Нито веднъж не се предаде.....Винаги бе с високо вдигната глава, а ние черпихме от твоята сила. Никога няма да забравим твоята доброта и закрила...Обичаме те.....

TrafficNews.bg