Новосъздадена фирма за Рент-а-кар на автомобили, контролирана от Димитър Жезляков-Очите на територията на Слънчев бряг, е в центъра на разследването на ГДБОП, след което тази сутрин са започнали арестите в Бургас, пише Флагман.

За това съобщава източник, запознат с част от материалите, по които работи Спецпрокуратурата. 

Става въпрос за произход на 60 автомобила, някои от които луксозни – Поршета, Мерцедеси Ес-класа и други лимузини от този ранг. В Главната дирекция на НАП в столицата е имало информация за нерегламентирано ползване на ДДС при вноса и прехвърлянето на автомобилите.

Тежко въоръжени спецполицаи с качулки и бронежилетки са обсадили в този момент сградата на ОДМВР-Бургас. 

Преди минути в дирекцията влезе шефът на Спецпрокуратурата и зам.-главен прокурор Иван Гешев. Той пристигна по-рано днес в Бургас, за да ръководи лично акцията по залавянето на бандата на Димитър Желязков - Митьо Очите.



"Оставете ме. Няма какво да коментирам", каза Иван Гешев.

Очаква се той да даде официално изявление след около час. До тогава в дирекцията трябва да бъдат докарани за разпит част от задържаните рано тази сутрин. 

Припомняме, че днес сутринта в Бургас бяха закопчани над 10 души. Сред тях са Митьо Очите, Йордан Въчев – Ларша и Никола Маринов-Магарето. Спецпрокуратурата обяви, че срещу тях ще бъдат повдигнати обвинения за ОПГ за рекет, телесни повреди и разпространение на наркотици. Част от дейността на бандата била и въпросната фирма за Рент-а-кар.

Мега акция: Заловиха групата на Митьо ОчитеОсновната дейност на групата се предполага, че е свързана с наркотици

Митьо Очите e сред арестуваните при акцията на ГДБОП в БургасПри операцията са задържани над 10 човека