ДАНС се е включила в издирването на бившия си шеф Петко Сертов, който вече четвърти ден е в неизвестност. Това съобщи на пресконференция главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.Сертов е теглил пари преди да изчезне. Тръгнал е с опел астра, светлосив металик, прозводство 2009 г. с номер СА2987РМ, която не е негова, но я ползва. Няма данни колата да разполага с GPS. Бившият агент обичал да шофира из затънтени места, когато е разстроен. Няма данни за посоката, в която е тръгнал. Няма данни и да е напуснал страната.  

Всеки месец по два пъти Сертов е теглил от сметката си едни и същи суми.МВР възнамерява да търси колата на Сертов с хеликоптер в Южна България, но времето не позволявало. 

 Петко Сертов е излязъл с личните си документи от дома си. Това е казала съпругата му пред разследващите полицаи. Той обаче имал навика да излиза и без телефоните си, а често ги и забравял вкъщи. 

Не било обичайно обаче да отсъства толкова време от дома си, без да се обади, каза пред журналисти шефът на СДВР Младен Маринов. Това означава, че той може и да се нуждае от помощ.

TrafficNews.bg