Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 24-годишния Влади Я. за това, че в условията на продължавано престъпление отнел чужди движими вещи с намерението противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила.

На 4 октомври 2016 г., в Пловдив, около 4 часа, обвиняемият Влади нападнал в гръб непозната жена, която се движела по бул. „Шести септември“. Той издърпал дамската й чанта с пари, ключове и други вещи, след което избягал. На същата дата, в Пловдив, около 6,55 часа, обвиняемият забелязал друга непозната жена, която се движела по бул. „Руски“. Той се приближил към нея, блъснал я в гръб, издърпал дамската й чанта с пари и лични вещи, и избягал.

По делото са били иззети записи от охранителни камери, проследяващи движението на една от пострадалите жени по Главната улица на Пловдив. От изготвената техническа експертиза се установява, че през целия маршрут зад нея се е движел млад мъж, който бил разпознат като обвиняемия Влади. По-късно кадри били публикувани в онлайн медии и обвиняемият отново е бил разпознат като извършител на грабежите.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.