Георги Семерджиев е бил задържан от отряд „Кобра“ в неадекватно състояние. Това заявиха разследващите органи, които потвърдиха, че бившият футболисте бил открит на адрес, на който не е регистриран. Той е заловен малко след 13ч. в деня след зверското меле. Заради законовите процедури се е наложило изчакването на задържането на шофьора, макар че адресът му е бил известен за органите по-рано.

По всяка вероятност вчера Семерджиев е извършил още едно нарушение на пътя. Тази информация не е потвърдена.

Беше адекватен дотолкова, че ми даде телефона на майка си, която да му намери защита. Той ще бъде заведен в медицинско заведение, където да му бъдат съответните проби за алкохол и наркотици. Ще бъдат взети сравнителни образци и ще се прецени какво обвинение ще бъде предявено и каква мярка ще се наложи“, заявиха от Прокуратурата.

Има няколко лица, които се проверяват като предполагаеми спътници на бившия футболист. Предполага се, че става дума за лице от женски пол. В момента се установява и дали свидетелството му за управление е легитимно, тъй като е издадено в чужбина. Потвърдено е, че в колата му са открити синя лампа и палка.

Вчера около полунощ дежурния прокурор на СДВР е уведомен за катастрофата. След извършен мащабен оглед  е образувано досъдебно производство. Делото ще се гледа от следователите от НСлС. След като разследването е било възложена на следствената служба е направен оглед в дома, където са регистрирани родителите на Семерджиев.

"При така нелепо и жестоко прекъснати млади човешки животи, би трябва да им адекватно обвинение. Не можем все още да коментираме прокурорско решение. Ние сме потресени от това, което се е случило. Искрени съболезнования. За съжаление,обезразсъдството е довело дотук", заяви шефът на СГС Илияна Кирилова.