Подсъдимият за убийството на митничаря Дребчев  Божидар  Атанасов застана пред Темида днес за друго убийство. Божидар Атанасов е обвинен за това, че на 17 август 2007 г. в частна вила, намираща се в парк „Родопи” умишлено е умъртвил Огнян Харизанов,  на 42 години. Престъплението е извършено след като е бил осъждан на лишаване от свобода не по-малко от една година,  изтърпяването на което наказание не е било отложено.

Окръжен съд – Пловдив даде ход на делото преди минути. Заседанието започна с час засъкнение, тъй като съдия Славка Димитрова претърпяла леко ПТП на път за работа. В залата присъства почти цялото семейство на убития: съпругата – Юлия, майката и внучката – Богдани и бащата – Атанас. Липсва само синът Атанас, за когото бяха представени документи, че е на студентска бригада в Америка.

Семейството поиска по 300 000 лева обещетение или общо 1,5 млн лева.

Защитата на Божидар Атанасов, адвокат Розалина Апостолова,  поиска съкратено съдебно следствие и да не се разпитват свидетелите на убийството, но представителите на гражданските ищци и прокуратурата не бяха съгласни, а съдът отхвърли искането.

Припомняме, че Божидар Атанасов, на 51 г. от Пловдив, е обвинен за умишлено убийство на Огнян Харизанов, извършено със средства опасни за живота на мнозина, при условията на опасен рецидив. Според обвинителния акт по време на двудневен домашен отпуск от затвора на 17 август си взел пушка, която пазел у свой приятел и отишъл на технопарти на хижа „Родопски партизанин" над с. Храбрино. Същия ден, след 23 часа, напуснал хижата. С автомобил се отправил към местността Чернатица в района на хижа „Здравец", където Огнян Харизанов имал вила. Пострадалият Харизанов и  Атанасов се познавали от по-рано, като имали неуредени финансови взаимоотношения. 51-годишният пловдивчанин  оставил колата на известно разстояние и се приближил до вилата на Харизанов. Последният бил с компанията си на терасата. Когато Харизанов станал да отиде до барбекюто, Атанасов се прицелил в него със заредената пушка  и произвел един изстрел, с който го улучил.

Харизанов бил приет в лечебно заведение, където починал от раните си. За да не бъде разкрит стрелецът  поръсил с червен пипер района, през който бил преминал и от където произвел изстрела. После отново отишъл на партито на хижа „Родопски партизанин". В хода на разследването пушката, с която Атанасов извършил убийството, била приобщена като веществено доказателство по делото.

Заседанието на съда продължава, очаквайте подробности.

Още новини ТУК

TraggicNews.bg