Семейство молдовци са катастрофиралите на АМ „Хемус“, при която загина 14-годишно дете, съобщи БЛИЦ. Майката на 37 години и другото дете – на 13 години са в Шокова зала на МБАЛ „Света Анна“ във Варна в много тежко състояние.Тежката катастрофа е станала в 17 часа на автомагистралата, преди пътен възел Неофит Рилски, в посока Шумен. 37-годишният водач на „Рено”, молдовски гражданин, губи контрол над автомобила, блъска се в ограничителната мантинела и се преобръща по таван в лявата лента на платното за движение, обясниха от полицията във Варна.

Вследствие на тежката катастрофа на място е загинало 14-годишното дете, а другото, което е на 13 и майката на 37 години, са с тежки наранявания. Бащата е в съзнание и е съвсем леко пострадал. Той е в шок след семейната трагедия.

Причините за инцидента се изясняват. Работата по случая продължава, уточниха от дирекцията на МВР във Варна. Според очевидци на фаталното произшествие, в района паднал обилен дъжд и по всяка вероятност това е причината шофьорът да изгуби контрол над колата. Към настоящия момент движението по АМ „Хемус” в участъка между пътен възел Суворово и пътен възел Неофит Рилски е преустановено, извършва се по обходен маршрут.

Още новини ТУК

ТrafficNews.bg