Йордан Филипов и синът му били мъртвопияни в нощта на убийството. Сутринта след инцидента, бащата бил изпробван с дрегер, който показал 1,7 промила, коментира прокурор Тодор Павлов след съдебното заседание.

Припомняме, че съдът остави в ареста Йордан Филипов, който е обвинен за убийството на сина си Цветан. Деянието, според държавното обвинение, е изключително жестоко.

„Нанесъл е множество порезни рани по тялото на сина си, многократно го е намушквал. Имало е семеен скандал след употребата на голямо количество алкохол. Кавгата прерастнала в бой, сборичкали са се и Йордан е взел ножа. Намушкал го на няколко места, заяви прокурор Павлов.

Филипов имал избухлив характер. Изводът е направен от свидетелските показания на съседи на бащата и сина. Те са разказвали, че Йордан ставал агресивен след употреба на алкохол. Хората от Козаново добавили, че Йордан и Цветан често са се карали и скандалите в къщата не били прецедент.

Това сподели пред съда и защитничката на Филипов. Адвокат Марияна Николова разказа, че Цветан е бил с психически проблеми и злоупотребявал с алкохола. Той провокирал скандалите, както този в нощта на убийството. Той пръв нападнал баща си, като последният бил неадекватен в следствие на консумирания алкохол.

Сред свидетелите на зверството, разпитани пред разследващите, е бил кметът на Козаново – Атанас Танев. Той споделил за проблемите между баща и син, както и за любовта им към чашката. Танев разказал още, че в началото, непосредствено след убийството Йордан се опитал да излъже, че всъщност Цветан сам се е наранил. Раните обаче били многобройни и по цялото тяло и така се усъмнили в думите на Филипов старши.

В крайна сметка последната дума бе на съда. Според магистратите има достатъчно доказателства, сочещи, че Йордан е автор на деянието. Има опасност той да извърши ново престъпление и да се укрие. Поради тези причини той бе оставен в ареста с мярка „задържане” под стража.

Йордан, който умъртви сина си, бил пиян и неадекватен в нощта на убийствотоТезата на защитата не впечатли магистратите, които оставиха Йордан в затвора