Йордан Филипов, който е обвинен за убийството на сина си Цветан Филипов, остава в ареста. Това реши състав на Окръжния съд в Пловдив, след като днес прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение спрямо бащата. 

Филипов е от село Избегли, но живее в Козаново. Безработен е, със средно образование, и до момента не е осъждан. Филипов бе представен от служебен адвокат в лицето на Марияна Николова.

Изправят пред съда в Пловдив бащата, убил сина сиДнес прокуратурата ще поиска постоянен арест за мъжа от Асеновградското село

На 14.07.2019 Йордан Филипов умишлено е умъртвил Цветан Филипов, негов син, чрез пробождане с нож, обясни прокурор Тодор Павлов. Според Павлов деянието е изключително тежко, а за убийството има безспорни доказателства - писмени и гласни. Представителят на държавното обвинение посочи, че са налице всички предпоставки за взимането на най-тежката мярка, а именно задържане под стража.

"Убийството е извършено по жесток начин. Ако е на свобода, много трудно ще го открием. Няма семейна принадлежност, не работи и се води на друг адрес, различен от този в документите му за самоличност. Може и да извърши ново престъпление, а именно да осуети разкритието на убийството", заяви Павлов. 

Не на такова мнение е защитата на Филипов.

"В дома на пострадалия многократно са ставали инциденти. Сина на Филипов злоупотребявал с алкохола, бил е и с психично отклонение. В деня на убийството и двамата били пияни, а Цветан е бил агресивен. Баща му бил неадекватен и не е съзнавал", заяви адвоката.

Йордан отказа да коментира случая и да дава разяснение. Само заяви, че иска по - лека мярка. 

Ако Филипов бъде признат за виновен, законът предвижда да лежи в затвора между 5 и 15 години и дори доживот.

В крайна сметка Окръжният съд уважи искането на прокурор Павлов и остави Йордан зад решетките.