Седем от общо дванадесетте пострадали от катастрофата вчера по пътя Карлово-Калофер са хоспитализирани в Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив.

След катастрофата с автобус вчера общо 12 души преминаха през спешното отделение на лечебното заведение, уточниха медиците. Пет от пътниците са с по-леки контузии и охлузвания и след обработка на травмите са освободени за домашно лечение. Седем са пациентите с по-сериозни травми, които остават за лечение в Университетската болница – това са пет жени и двама мъже.

Най-тежко пострадалият мъж, на 27 години, е приет с разкъсно-контузна рана и прекъсната артерия на лявата ръка. При сложната реконструктивна операцията, извършена от съвместен екип ортопеди и съдови хирурзи, е възстановено кръвоснабдяването на крайника.

Мъжът е настанен в Клиниката по съдова хирургия в стабилно състояние. В същата клиника е настанена и жена на 44 години, която вчера претърпя тежка операция заради фрактура на дясната мишнична кост и разкъсване на артерия. Нейното състояние също е стабилно.

Останалите четири жени, пострадали при същата катастрофа, са настанени в Първа хирургична клиника с контузии на гръден кош и корем. Те са съответно на 21, 31, 46 и 51 години и няма непосредствена опасност за живота им. От тях по-тежки с по-тежки травми е 21-годишната жена, която има и разкъсно-контузна рана на главата и в лявата раменна става.

Операция е претърпял и 55-годишен мъж, който е приет с разкъсно-контузна рана на лакътя на лявата ръка. Той е настанен в Клиниката по ортопедия и травматология в стабилно общо състояние.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ КАТАСТРОФАТА ТУК!

TrafficNews.bg