Продължава издирването на убиеца на 34-годишната Татяна Стоянова. Началникът на кабинета на кмета на Пазарджик беше убита в понеделник вечерта пред гаража на дома й. От прокуратурата в града отрекоха появилата се информация, че е открито ДНК около трупа на Татяна. Представители на Общинския съвет в града не изключват версията показният разстрел да е свързан с две провалени сделки за над 2 милиона лева.

Аутопсията на тялото на Татяна Стоянова показа, че тя е убита с 5 куршума. Убиецът е бил лице в лице с жертвата. Куршумите са 9-милиметрови. Убийството е най-коментираната тема в града.

Общински съветници от Пазарджик твърдят, че убийството е свързано с лобирането на Стоянова за различни сделки. Сред тях са и тези за продажбата на общинския пазар и на Абаджиевата къща в центъра на града, парите от които е трябвало отдавна да бъдат върнати на кандидат-купувачите след решение на съда. 

Съветниците от мнозинството в Пазарджик отричат Стоянова да е била фактор при сключването на сделките.

Общинските съветници призоваха разследващите да разкрият възможно най-скоро причините за жестокото убийство. Днес кръвта на лобното място на Стоянова беше покрита с букети цветя.

Погребението на шефката на кабинета на пазарджишкия кмет е в четвъртък от 16 часа. Опелото ще се извърши час по-рано в църквата „Света Богородица” в Пазарджик.

Какво казаха общинският съветник от БСП Румен Петков и колегата му от ГЕРБ Тодор Георгиев - вижте във видеото. 

TrafficNews.bg