Венцислав Атанасов от Горна Оряховица, който беше открит мъртъв в Ловешкия затвор, след задържането си през април и друг път е правил опит да се самоубие, научи „24 часа”.

След доброволното му предаване на полицията, той е настанен в Ловешкия затвор, но не в сградата, където се намира ареста, а в самия корпус на затвора. Там между него и останалите осъдени вероятно е имало напрежение, а може би и спречквания. Самият Венцислав се оплаквал, че е тормозен, докато накрая не издържа и решава да сложи край на живота си. В събота, 17 декември Венцислав отказва да излезе на разходка в общото каре. След като остава сам в килията си мъжът прави примка с връзките на обувките си и се обесва на леглото си. Когато охраната и съкилийниците му се връщат, той вече е мъртъв.

Освен конфликтът с останалите затворници, допълнителна тежест на убиеца Венцислав вероятно причинявало и кожното заболяване, от което той страдал и от което зад решетките нямал възможност да се лекува. От това заболяване кожата на тялото му се свличала на струпеи и от тялото му се носела силна неприятна миризма. Днес близките на затворника са били уведомени от затворническата управа и са отишли да приберат тялото на сина си.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg