Импровизиран ММА- турнир си спретнали пред клуб „W” пловдивчаните Иван Запрянов –Зулата и Явор Геров – Кьоравия, научи TrafficNews.bg. Боят бил в събота вечер, а вече втори ден е основна тема за клюки и коментари в ъндърграунда. Самбистът Запрянов, който е и организатор на ММА- боеве и Геров, който основателно си спечели прозвището Канибала, след като отхапа нос и ухо на свои съперници в кръчмарски схватки, се засекли в тоалетната на заведението и се скарали. Разменили си по няколко удара, а след това тръгнали навън да се разберат „като мъже”. 

„20 души направиха кръг и двамата излязоха на „тепиха”. След това започнаха да се млатят. Навсякъде хвърчеше кръв”, разказва очевидец. Двубоят завършил без сериозни травми, но и този път Канибала вкарал в употреба любимото си оръжие- зъбите. Ухапал Запрянов по ухото. Ухапването обаче явно е било по-нежно, защото Зулата успял да си тръгне с всички части на тялото. Той също не останал длъжен и загризал Канибала по крака. Има различни версии за това, кой е победил. Приятелите на Зулата твърдят, че той е размазал Явор, а хората около Геров са категорични, че той е взел превес. На този етап за реванш не се говори, но според запознати от тези среди, той е неминуем.

Иван Запрянов –Зулата  се занимава със самбо, джудо, бокс и муай тай. От няколко години не е на ринга, залади контузия. През юли 2013 година той и Борислав Иглев организираха голям ММА –турнир в Пловдив в партньорство с община Пловдив. 

Зулата е близък с Иглев, който  в момента е депутат от България без цензура. Двамата участваха активно в предизборната кампания на „новия политик” Николай Бареков.

През 2013 година Явор Геров излезе предсрочно от затвора за примерно поведение.

„Поправил съм се, повече няма да се бия, няма да хапя никого!” закле се Кьоравия пред съдебния състав, който тогава решаваше дали да го пусне на свобода. Явно обаче бързо е забравил дадената дума, щом кръвта му е кипнала. Геров си спечели славата на пловдивския Ханибал Лектър, след два последователни инцидента, при които обезобрази съперниците си, оставяйки единият без нос, а другия без ухо.

Първият сблъсък е през 2009 година пред дискотека в "Тракия" когато отхапва края на носа на Димитър Рангелов. Още по-жестоко е обезобразен Николай Адамов, с когото Кьоравия се сбива пред клуб „Ноу сенс” в „Капана” през март 2011г.. За отгризнатото ухо наказанието бе 11 месеца затвор, а следващата присъда за носа- 3 години при първоначално строг режим.  Той има още няколко присъди от общ характер- за футболно хулиганство и кражба.

 

След като излезе на свобода, Геров често е забелязван в компанията на ММА-боецът Сюрен Борисов от боен клуб „Лаута Арми”.

 

Двамата често могат да бъдат забелязани в клуб „Амиго” /бившето ”Капри”/ на бул. „Христо Ботев”. Това е сборния пункт на феновете на Локо Пловдив. 

Какво се случи при друго меле, но в ГАЛАКСИ - четете ТУК

TrafficNews.bg