Петима дрогирани шофьори са били заловени от петък до неделя в Пловдив и областта. Под въздействието на наркотици в Куклен 22-годишен от Първенец управлявал „Рено“, в Карлово 23-годишен бил седнал зад волана на „БМВ“, а в Стамболийски – 30-годишен се бил с „Форд“.  В подобно състояние в Пловдив били двама мъже, на 33 и 37 години. По-младият бил засечен на ул. „Храбрец“ с „Опел“, а на бул. „Марица“ с „Мерцедес“ бил по-възрастният, който е криминално проявен и осъждан.

При осъществения пътен контрол за същия период били задържани и четирима мъже, управлявали моторни превозни средства след употреба на алкохол. В село Калековец 54-годишен се бил качил на мотопед „Пиаджо“ с  над 2,5 промила и с отнета шофьорска книжка.  В село Брестник без необходимата категория и с 1,34 промила алкохол в кръвта бил 19-годишен водач на мотоциклет  „Ямаха“.

В района на 139 км на автомагистрала „Тракия“ 37-годишен шофирал товарен автомобил „Мерцедес“ с 1,24 промила, а на 236 км на европейски път Е-80 30-годишен бил засечен с над 2 промила в лек автомобил „Пежо“. Срещу извършителите са образувани бързи производства.