Основният свидетел срещу арестувания таксиметров бос Радослав Керанов – Хачо Хованесян му дължал близо 20 хиляди лева. Вчера служители на Криминална полиция арестуваха Керанов като поръчител за серия палежи, а ден по-рано е бил прибран  и дясната ръка на бизнесмена- Милко Доевски. 

Преди няколко месеца Хованесян взел таксиметров автомобил под наем от Керанов. През юни обаче той отишъл при него и му съобщил, че колата е потрошена. Тогава версията на Хованесян бе, че се е напил в дома на свой познат в ЖР ”Тракия”, след което заспал, а домакинът измъкнал ключовете на таксито и обикалял цяла нощ по баровете. След като завършил нощта в плейбой бара в квартала, той се опитал да се прибере, но блъснал таксито. Хованесян подал и жалба в Пето районно. Той обаче нямал застраховка „каско” и задлъжнял с голяма сума на Керанов.

Пред полицията таксистът е свидетелствал, че Доевски е запалил къщата му в Кричим, защото е напуснал таксиметровата му компания.  Всъщност обаче той дължи на фирмата близо 20 бона за разбития автомобил. . Съгражданите на арменеца обаче нямат високо мнение за нравствените му ценности и коментират, че може за пари бил готов на всичко. 

Хачо Хованесян е свидетелствал, че е замесен и в палежа на на колата на Георги Ряпов- председател на Асоциацията за защита на таксиметровите водачи. Той откарал Доевски до къщата на Ряпов, където младият мъж залял с бензин колата и драснал клечката. „ познавам Керанов от няколко години, още докато бяха в добри отношения с Мариян Киров. След това се скараха. Аз не участвам в тяхната война, но накрая буквално изгорях. Причината за палежа е, че Радослав е мислел, че аз съм изпратил сигнал, за да му отнемат лиценза”,  коментира Ряпов за TrafficNews.bg. 

Керанов  и  Доевски се разследват и за други престъпления, твърдят от полицията. На този етап от прокуратурата пазят пълно мълчание по случая. Двамата са със 72-часови мерки „задържане под стража”.   

Войната между двамата собственици на таксиметрови компании Радослав Керанов и Мариян Киров е от години. Двамата взаимно се обвиняват в почти всички смъртни грехове- кражби, измами, рекети. Всеки от тях е подал множество жалби срещу другия в прокуратурата, НАП, Министерството на транспорта, КАТ и къде ли още не. През март Керанов бе нападнат пред дома си от маскирани мъже с бухалки и успя да наръга единият с нож. Тогава той заяви, че подозира Киров като поръчител. Самият Киров пък каза, че нападението е инсценировка. След това джипът на Радослав осъмна с нарязани гуми.

Мариян Киров пък е категоричен, че преди година негов автомобил „Шевролет Епика” е откраднат по поръчка на Керанов. Арестуваният таксиметров бос е свидетел срещу Киров по дело за източване на майчинства от бюджета. 

Как ще приключи войната между двамата все още не е ясно. Мариян Киров заяви, че до седмица ще внесе още две жалби срещу опонента си.  Очакваме коментар и от прокуратурата.

Още за арестите - четете ТУК

TrafficNews.bg