Пуснаха двама от задържаните след бруталното убийство на наркодилъра Иван Попов – Костов в Поморие. От прокуратурата съобщиха, че едно лице ще остане в ареста и към момента е установено, че е извършител на жестокия разстрел. Недялко Гетов и Стойчо Казаков са били задържани първоначално за 24 часа с подозрение, че са съучастници.

Към този момент обаче няма никакви индикации, че са съпричастни към извършеното престъпление. Те са разпитани, останали са в качеството на свидетели и са освободени още преди да изтече 24-часовата им мярка за полицейско задържане.

Димитър Димитров - Бабата е хванат четири часа след убийството в дома на родителите си в Поморие от спецполицаи и служители на РУП-Поморие, разказва Флагман.бг. Признал е къде е хвърлил оръжието, с което изстрелял 9 куршума от близко разстояние в тялото на Костов. В момента полицията издирва пистолета. Бабата остава в ареста и ще му бъде повдигнато обвинение за тежко умишлено престъпление срещу личността.

Установено е, че между задържания и екзекутирания наркодилър е имало конфликт, който ескалирал наскоро. Стигнало се и до физическа саморазправа. Димитър Димитров е осъждан за нанасяне на телесна повреда и хулигански прояви през 2008 г.

„Пълно е с предатели брат, трябва и бой, и секс... И в квартала, и в града... Общо взето навсякъде. Ще им дойде времето на всички“, пише Димитров-Бабата в Интернет. Това е написано в навечерието на убийството в личния му фейсбук профил. Последният му пост в социалната мрежа е от 01:24 часа снощи, само няколко часа след разстрела пред бар „Омара“. Бабата, сочен към момента като физически извършител на екзекуцията - с пистолет и 9 куршума в главата и тялото на Костов, е написал следното:„Всяко нещо си има начало и край, за някои краят...“.

Бабата е арестуван последен, вероятно това е станало минути след този пост. Преди него има серия коментари на Стената му като тези: „Баси страшните мутри“, „Наркомания и зверски страх, клоуни“, „Костинбродския егати тигъра“, „Всички сте едни п***и майни, ама ай“.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg