Наказателната акция на група здравеняци, която потроши столично заведение на бул. „Тодор Каблешков”, е поръчана от съдружник на собственика на елитната кръчма "Бесо". Двамата имали спорове за пари и това довело до бруталните сцени от видеото, което обиколи социалните мрежи.

„Между двамата има финансови отношения във връзка с работата им в две общи фирми – не са реализирани доста проекти”, коментира директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев пред Нова телевизия.

Той обясни, че никой не е подавал сигнал за погрома в заведението, но полицията се е самосезирала и вече има един задържан. По-късно стана ясно, че това е именно съдружникът на собственика.

 „Нито полицията, нито прокуратурата могат да се месят в такива финансови, търговски бизнес дела, но категорично този вандалски акт трябва да бъде осъден и трябва да ви кажем, че ние от вечерта работим изключително активно.

В момента колегите провеждат оперативно-издирвателни мероприятия заедно с колегите от главната дирекция – така или иначе аз съм убеден, че в днешния ден извършителите на това нападение ще бъдат установени и задържани”, каза директорът на СДВР.

Екшънът в стил „мутри от 90-те години”, заснет от охранителните камери, се разигра в понеделник около 18 ч., когато яки мъже нахлуха в заведението и потрошиха мебели пред очите на изумените клиенти. Без да крият лицата си, те са отправили заплахи към собственика на заведението.

 
Неизвестните потрошили масите и разпорили с ножове меката мебел, след като преди това са седяли на една от масите в заведението и консумирали напитки.

Мъжете са предупредили персонала собственикът да се обади "на когото трябва", за да не му се случва това всеки ден. Той обаче не е звънял на 112, а на частната фирма, която има договор за охрана на заведението.

 Самият притежател на „Бесо” Емануил Лазаров, заяви, че знае кой е изпратил групата, но ще каже само на органите на реда. Той добави, че се страхува за живота си.

"Около 18 часа са дошли 7-8 души. Седнали са, направили са някаква поръчка. Единият от тях е извадил нож, който е забил в масата. След което са си тръгнали. Няма нещо незаконно. Страхувам се за живота си. Имам жена и три деца. Ще взема охрана. Ако не се обадя на този някой, това щяло да продължава всеки ден", каза още той.

 На въпрос има ли основания друг човек да бъде агресивен към него и дали му дължи нещо, той отговори:

"Може би той ще даде обяснение. Аз не му дължа нищо на него. Има бизнес интереси зад това. Чувствам се изнудван", твърди още Лазаров.

Насилие в столично заведение: Мутри чупят маси и столове, изплашиха клиентитеШефът да се обади на когото трябва, заявили агресивните мъже