Съдят 31-годишен мъж, който е  извършил грабеж чрез заплаха с нож и белезници.

До там се е стигнало, като на 08 март 2022 г., в Пловдив, при условията на опасен рецидив, е отнел чужди движими вещи от 19-годишно момче, с намерение противозаконно да ги присвои, като е отправил и заплахи .

На 8 март 2022 г. мъжът се намирал в района на жп гарата в Пловдив. Той срещнал случайно пострадалия 19-годишен младеж, който слушал музика от мобилния си телефон, като поискал да се обади на техен общ познат, но младежът му отговорил, че нямал номера му и продължил по улицата. 

31-годишният мъж го настигнал. Застанал пред него, извадил нож с и го насочил към 19-годишното момче, след което му показал и белезници. Пострадалият се уплашил и спрял. Обвиненият прибрал ножа и белезниците и претърсил джобовете на якето на младежа, откъдето взел мобилен телефон, слушалки и портмоне със сумата от 60 лв. Така той предупредил,  че на 10 март 2022 г. ще върне вещите, при условие че пострадалият му плати 300 лева за тях. Същата вечер обаче , той продал мобилния телефон за 150 лева, а парите похарчил.

Спрямо мъжа е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.