Частният съдебен изпълнител Атанас Атанасов поиска делото, което се води срещу него да се води по съкратеното производство, което означава че няма да бъдат разпитвани свидетели по делото, а след налагането на присъда, тя ще бъде намалена с 1/3. 

Атанасов е обвинен за дължностно престъпление и за укриване на данъци. През 2008 година вместо да приведе събраните 3 200 лева на Стефан Филипов, който е ищец по изпълнително дело, Атанасов е прехвърлил сумата по сметката на адвокат Марин Гавазов.  Другото обвинение е за укриване на ДДС в размер на близо 18 000 лева. 

По първото обвинение наказанието е от 1 до 8 години, а по второто от 1 до 6. Атанасов и адвокатът му Красимир Алексиев  приеха да бъдат прочетени всички счетоводни и съдебно- психиатрични експертизи, както и свидетелските показания. 

Делото бе отложено за 12 юли.  

Атанасов е разследван и по друго дело за присвояване на над 700 000 лева. То върви в Асеновградския районен съд.  Атанасов е разследван отдавна и през 2013-а Камарата на частните съдебни изпълнители го лиши от права за 3 години. През 2009-а пък той беше пребит пред дома си с метална тръба, но нападателят така и не беше открит.