Пловдивският апелативен съд върна в ареста четирима от арменската бригада и потвърди мярката на соченият за водач на ОПГ-то 32-годишният пловдивчанин Геворг Харутюнян. Останалите четирима от групата остават на свобода с мярка за неотклонение "парична гаранция", а Елисавета Карамфилова е без мярка за неотклонение. Към групата има привлечен и единадесети обвиняем - счетоводителка, която също е освободена под гаранция.

С решението си Апелативен съд – Пловдив отмени частично определение на Окръжен съд – Пловдив относно Мартин Попов, Тодор Попов, Панайот Николаев и Мирослав Симеонов, като взе спрямо четиримата мярка за неотклонение „задържане под стража“ и те бяха задържани още в съдебната зала.

С мярка „парична гаранция“ от 1000 лева остава Мартин Николаев, а без мярка за неотклонение - Елисавета Карамфилова.

Апелативният съд прие наличието на обосновано предположение за извършени престъпления от обвиняемите Григор Харутюнян и Карине Ховсепян и взе спрямо тях мярка „парична гаранция“ от по 5000 лева, а паричната гаранция на Нона Ховсепян увеличи от 3000 на 10 000 лева.

Срещу десетимата обвиняеми, три от които жени, са повдигнати обвинения за извършени множество престъпления, включително участие в организирана престъпна група, създадена с користна цел за извършване на данъчни престъпления, измами, пране на пари и нерегламентирано използване на чужди търговски марки.

Съдът пусна 9-ма от 10-те арестувани от арменското ОПГ, продавало техника ментеВ ареста остава единствено соченият за лидер 32-годишният Геворг Харутюнян

По досъдебното производство са извършени многобройни обиски, претърсвания и изземвания в жилища, автомобили и складови помещения на територията на град Пловдив и Пловдивска област. Разпитани са свидетели, изискани са писмени доказателства от различни държавни органи.

Апелативните съдии прецениха, че по делото има достатъчно доказателства, които формират обосновано предположение за съпричастност на девет от обвиняемите към престъпленията, в които са обвинени. За петимата задържани под стража е налице висок интензитет на реалната опасност да извършат престъпление при по-лека мярка за неотклонение. Семейното и здравословно състояние на останалите четирима сочи, че те следва да са с мярка за неотклонение „парична гаранция“.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Прокуратурата иска арест за всички от ОПГ-то на арменците, продавали китайски стоки с немски етикетиАдвокатите поискаха отвод на прокурор Галина Андреева, съдът го отхвърли

Арменско ОПГ продава китайски инструменти с немски етикети, прибира милиони

Арменците продавали инструменти- ментета през 4 онлайн- магазина