Апелативен съд – Пловдив остави без уважение молбата на ученика Никола Михайлов от Стара Загора за промяна на мярката му за неотклонение.

Припомняме, че Окръжен съд – Стара Загора определи 18-годишният Михайлов да остане под „домашен арест“ и електронно устройство за наблюдение.

Припомняме, че Михайлов е привлечен към наказателна отговорност за тежка катастрофа, при която докато дрифтира с БМВ-то си е блъснал три момичета и им е причинил тежки наранявания - кракът на една от пострадалите е ампутиран.

Спрямо момчето, което е син на старозагорския бизснесмен и строителен предприемач - Михаил Михайлов, първоначално бе повдигнато обвинение за това, че на 01.10.2021г. по непредпазливост е извършил пътно-транспортно произшествие в Стара Загора.

През декември 2021 г. прокуратурата преквалифицира деянието на Михайлов в тежко умишлено престъпление, което вече е подсъдно на Окръжен съд. Апелативните магистрати обсъдиха молбата на Никола за промяна на мярката му за неотклонение и приеха, че има достатъчно данни за неговата съпричастност към престъплението, в което е обвинен.

По показания на една от пострадалите, преди катастрофата той е извършвал дрифт на колелото на пътното платно. Съдът прецени, че въпреки че ученикът е с отнето свидетелство за правоуправление, поради високата обществена опасност на деянието, все още има опасност, при една по-лека мярка за неотклонение, обвиняемият да извърши престъпление. Няма опасност от укриване.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Тийнейджър с БМВ помете три момичета на тротоар в Стара Загора, едното е в тежко състояниеДругите две пострадали също са в болницата, но при тях няма опасност за живота